Skauerøya

0
2809
Stranden ved leir 6. Foto: Lars Verket (2008)

Denne store perlen ligger rett syd av Lillesand sentrum. Her finner du mange sandstrender og teltplasser, og det er mulighet for å finne le for alle vindretninger. Flere av leirplassene egner seg også godt for flere telt. 

Området i SØ er spesielt idyllisk. Halvøya i SØ kalles Hestholmen, og det er flere fine øyer østover fra denne. Øyrekken avsluttes med Saltholmen fyr, og mellom her finner du blant annet Kjeholmene. Bukta mellom Skauerøya og denne øyrekka kalles ”Paradisbukta”, og det er ikke uten grunn. Skjøtselen på Skauerøya er det skjærgårdstjenesten og en flokk med sauer som tar seg av, så her er gresset alltid nyklippet!

Vaktmesterne på Skauerøya. Foto: Lars Verket (2008)

Vi har merket av hele 7 leirplasser:

Leir 1: Lengst i vest finner du en sandstrand. Rett ved stranda er det en benk og plass til flere telt. Gressletten strekker seg innover øya, men skråner en del oppover lenger inn. Her er du kun utsatt for vinder fra V og N.
58.233567 8.375750

Leir 2: I nord dukker det opp en ny sandstrand. Her er det store gressletter både ved stranden, og innover i skogen. Tilrettelagt med WC. Her er du kun utsatt for vind fra N, men denne kan du også finne le for litt lenger inn på øya.
58.238950 8.382483

Leir 3: Midt på østsiden av Skauerøya finner du en liten bukt der du lander på sand/stein. Her er det en benk i vannkanten. Noen meter bak denne åpner det seg opp en stor gresslette med plass til flere telt. Østlige vinder kan komme inn her, men du kan finne le for disse innover på øya.
58.232900 8.391433

Leir 4: Så har vi kommet frem til Hestholmen i SØ. På nordsiden finner du en sandstrand med en benk i strandkanten. Her er det en gresslette som strekker seg tvers over holmen, over til leirplass 5. Øst for 4 er det tilrettelagt med brygge, griller og WC. Dette er nok et svært populært sted i sesongen. Leirplassen er kun utsatt for vind fra N.
58.230733 8.392783

Leir 5: I syd ligger leirplassene på rekke og rad. Den østligste henger sammen med leirplass 4 med en sammenhengende gresslette. Landing skjer på sandstrand, og det er store gressletter med flere benker. Du finner enkelt le for alle vindretninger, selv om vinden står fra S.
58.229433 8.391233

Romslig med plass i leir 5. Foto: Lars Verket (2008)

Leir 6: Litt mot NV finner du en ny sandstrand. Plass til flere telt på gress. Her er du delvis utsatt for vind fra SV. Tilrettelagt med WC og benk. Brygge og søppelkasser på vestsiden. Sti bort til leirplass 7.
58.230233 8.390300

Leir 7: Enda litt lenger mot NV finner du en enda lengre sandstrand. Tilrettelagt med et par benker rett ved stranden, og gressplen innover i skogen. Her er det plass til flere telt under grantrærne, og du er delvis utsatt for vind fra S. Sti bort til leirplass 6, der du finner WC.
58.230850 8.390283

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelSandøya
Neste artikkelSkjødøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her