Malløya

1
1110
God stemning i leir 3. Foto: Lars Verket (2020)

Helt nord i Kvåsefjorden ligger Malløya, devis beskyttet av Rovodden som stikker ut fra vest. Dette er en øy som ikke er markert som friområde på kartene, men den egner seg svært godt for telting. Du kan finne le for alle vindretninger på øya. Vi har merket av tre forskjellige steder.

Leir 1: I syd lander du i en trang og liten bukt. Her er det steinete på lavvann, men på høyvann kan du padle helt inn. Landing skjer på stein, jord og gjørme.

Slik ser det ut på lavvann, og da er det litt kronglete å komme inn her. Foto: Lars Verket (2020)

Innenfor er det et stort gammelt jorde. Her er det plass til mange telt, og du kan finne le for alle vindretninger, selv om en del av plassene er delvis utsatt for sørlige vinder. Ved mye vind kan du også trekke inn i skogen på østsiden, og finne fullstendig beskyttelse for vinden. Om våren er det fin hvitveis på sletta inne i skogen:

Idyllisk med hvitveis i slutten av april. Du kan skimte leir 1 bakerst i bildet. Foto: Lars Verket (2020)

Leirplassen egner seg godt for en gruppe, men er dere over ca 20 stk, så skal grunneier kontaktes på forhånd.
58.146700 8.193100

Leirplass 1 i april – fin start på våren! Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2008)

Leir 2: Ved å følge en sti mot NV fra leirplass 1, kommer du til leirplass to. Denne ligger helt nede ved vannet på vestsiden av Malløya. Landing skjer på steiner, og er ganske bratt og krevende. Her er det plass til et par telt på en hylle med gress. Du er utsatt for vestlige vinder på denne leirplassen. (I april 2020 var det en del søppel her.)
58.147267 8.191950

Leir 3: Den siste leirplassen vi har merket av ligger syd for 2, men fremdeles vendt mot vest. Her lander du på slake svaberg, og det er kort vei til et par små gressflekker. Denne leirplassen er enda mer utsatt for vestlige vinder, da den ligger litt høyere enn 2.
58.146817 8.191617

Litt krevende landing på svaberg med dypt vann, men for en leir! Her er det plass til både telt og hengekøye. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)
For å få sol til frokost kan du følge land litt syd for leir 3, og få de første solstrålene ganske tidlig. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2008/2020

Forrige artikkelLyngholmen
Neste artikkelStore Malmen

1 kommentar

  1. Hei!
    Ble tidlig kjennt med plassen i Buane(da eg hadde en kajakkreise lignende din, men femti år tilbake og har siden ikke vært der.
    Ble først nå ved ditt, kjennt med at det er blitt friområde. Så bra!!
    Ha det fint videre.

    Mvh Jan W. Herland

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her