Kalvøya

0
2423
Lingestranda på Kalvøya i nysnø. Foto: Lars Verket (2008)

Litt øst for Blindleia finner du Kalvøya. Her er det fine tilrettelagte friområder både i syd og nord. På noen av disse kan du også få slått opp telt. Vi har merket av to plasser:

Leir 1: I syd finner du Linge-stranda. Den er oppkalt etter kompani Linge fra andre verdenskrig. Dette kompaniet hadde etter krigen tilgang på hytta som ligger øst for stranden, men hytta blir ikke lenger brukt på denne måten. Landing skjer på en nydelig sandstrand, og du kan slå opp et par telt rett i bakkant av stranden. Litt lenger inn finner du også toalett, og noen flere teltplasser. Et skikkelig flott sted, som er utsatt for vinder fra S og V.
58.170367 8.287950

Leir 2: I nord finner du Hummervika. Den ligger helt øst i det som kalles Nilen – den trange passasjen mellom Furøya og Kalvøya. Rett før inngangen til Hummervika ligger det et friområde med toalett, men her er det ikke teltmuligheter. Padler du derimot helt i bunnen av Hummervika er det et stort jorde i syd. Du lander på sandbunn (obs langgrunt), og har kort vei inn til mange teltplasser. Da jordet ligger inne i skogen, har du le for absolutt alle vindretninger.
58.173367 8.297717

Oppdatert: 2008

Forrige artikkelKaldvellfjorden
Neste artikkelKjøstvedtholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her