Justøya

0
1957
Fra leir 1. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2008)

Dette er den største øya i Lillesand kommune. Den er forbundet med fastlandet med bro i nord, og begge leirplassene vi har merket av kan (nesten) nås med bil. Justøyfamiliens bibelcamping ligger mellom de to plassene. Utsiden av Justøya kan være røff på vinder mellom NØ og S. På sydlige vinder er det mulig å gå på innsiden av Urholmen hvis du kommer fra N. Her er det en trang kanal inn til en liten båthavn før du kommer til leir 1.

Leir 1: Flott sandstrand og bukt som vender mot N. Her er det en liten gresslette en kan slå opp noen telt på. Utsatt for vinder fra N og Ø.
58.213533 8.389317

Leir 2: Denne bukta mot SØ heter Saltvika, og her er det også sandstrand. Tilretteleggingen består av toalett og grill. På gresslettene er det plass til noen telt. Helt nede ved vannet er det tilrettelagt en liten klatrevegg for barn. Denne er 4-5 meter høy. Litt lenger opp langs veien er det tilrettelagt en klatrevegg (58.211167 8.379800) for voksne med borebolter. Veggen er ikke så høy, men ser ut til å ha spennende ruter. Leirplassen ligger her, og det er WC i nærheten:
58.210650 8.380733

Annen info:
Siden «Padleguide for Aust-Agder» kom ut i 2008 har klatringen på Justøya fått et særlig oppsving. I 2019 skrev Norsk Klatring om «Bortgjemte perler i Agder«, og siktet da til buldre på blant annet Justøya.
Du kan også finne en buldrefører på nett: 27 crags – Justøya, med hele 351 buldreruter beskrevet når dette ble skrevet i mars 2020.

Buldretur til Justøya med Christiansand Klatreklubb (CKK) i 2016. Foto: Lars Verket

Oppdatert: 2008/2020 (linker til buldring)

Forrige artikkelJonsøya
Neste artikkelKaldvellfjorden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her