Fedafjorden

0
995
Brua i Fedafjorden. Her er det ikke så mange som padler, men det er fullt mulig. Foto: Lars Verket (2007)

Kvinesdal kommune har ikke så lang kystlinje, men Fedafjorden ligger mest i denne kommunen. Ytterst i fjorden er den delt mellom Flekkefjord og Farsund kommune. Resten av denne lange og dype fjorden tilhører Kvinesdal.

Padlemessig er Fedafjorden kanskje ikke så interessant, men mange padlere er jo opptatt av fjorder. Da fjorden har utløp i SV, må en regne med at det ofte er vindutsatt her.

På begge sider av fjorden er det stort sett steile sider, og vi har fulgt fjorden inn til den nye broen. Inn hit har vi har merket av to mulige leirplasser:

Leir 1: Helt i syd er det et friområde. Det er ikke tilrettelagt (høsten 2007), men du lander på store steiner/svaberg. Så er det 20-30 meter stigning før du kommer opp til en flott gresslette. Her er det plass til en del telt, og du har le for østlige vinder.
58.228800 6.766583

Leir 2: På nordsiden litt lenger inn er det noen gamle båthus i en bukt. Disse er ikke lenger i bruk, men vitner om historien. Innefor disse er det plass til et par telt på gress, og du er i le for alle vindretninger.
58.249433 6.786950

Utsikt fra leirplass 2. Foto: Lars Verket (2007)

Elven gjennom Feda kan anbefales! En idyllisk liten padletur med mange forskjellige typer båthus på hver side av elva.

Høststemning i Feda. Idyllisk mellom båthus på begge sider av elven gjennom Feda. Foto: Lars Verket (2007)

Oppdatert: 2007

Forrige artikkelÅptafjorden
Neste artikkelAndabeløya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her