Åna-Sira

0
2090
Fantastisk bukt – Sandvika – rett øst for utløpet av Åna-Sira. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2007)

Fylkesgrensa mellom Rogaland og Agder deler Åna-Sira i to. Hvis du padler ut denne veien, så bør du være oppmerksom på at det kan være relativt sterk strøm. Særlig ved utløpet til havet kan det genereres bølger på grunn av strømmen og utslipp av vann fra kraftverk. Her er det grunt, og du kan med fordel smette inn mellom lykta Egdeholmen og holmen med samme navn. Da er du plutselig ute i åpent hav. Hvis forholdene ikke er helt slik du så for deg, så går det en bukt inn rett øst for utløpet. Bukta kan nesten minne om Hellas. Innerst er det gråhvite og små rullesteiner, og bukta har tildels sandbunn. Bak rullesteinen er det plass til et lite telt på gress, men på grunn av landskapet her er det vanskelig å si noe om le-forhold.
58.184883 6.859050

Annen info:
Blir du liggende værfast her, så er det fine stier både til lykta med navn Egdeholmen og Brufjellet (193moh). Fra Brufjellet kan du se Hidra og Lista fyr, og kan følge sti videre ned til noen store jettegryter.

Oppdatert: 2007/2020 (koordinat i boka «Padleguide for Vest-Agder» var feil.)

Forrige artikkelTorsøy
Neste artikkelBergkjerka

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her