Lenefjorden

0
1401
Enkel og fin landing ved leirplass 2. Foto: Lars Verket (2007)

Nord for Spangereid finner du Lenefjorden, og hvis du skal padle ”innaskjærs” forbi Lindesnes må du innom denne. Du kommer inn i/ut av Lenefjorden under brua ved Jåsund. Rett nord for brua ligger en flott plass. Vi har merket av denne, og to plasser lenger nord i Lenefjorden.

Leir 1: Den sydligste plassen er altså den nord av Jåsund. Lokalt kalles dette stedet for Spunnevika. Her lander du på stein/gress, og det er mange flotte leirplasser på denne odden. Stedet egner seg ypperlig for små grupper som har gått på innsiden av Lindesnes. Telting skjer på gress, og du finner le for det meste. Plassen kan nok være delvis utsatt for østlig vind, men også den kan du gjemme deg litt bort for.
58.076317 7.146733

Leir 2: På vestsiden litt lenger nord ligger Paradis. Her har det vært et flott kulturlandskap, men dette har nå grodd litt igjen. Fremdeles er det mulig å finne teltplasser bak gamle steinmurer. Du er her i le for all vind, men får heller ikke noe sol. Landing skjer på sand/småstein.
58.108967 7.166417

Leir 3: Rett øst for Paradis ligger en liten øy. Den heter Hornsøya, men navnet står ikke på alle kart. Helt vest på denne øya er det en liten odde. Her er det mulig å sette opp et par telt på svaberg/gress. Landing ser på et grunt område med steiner. Her har du flott kveldssol, men er utsatt for vind fra S og V.
58.108500 7.170100

Oppdatert: 2007

Forrige artikkelKjøpsøy
Neste artikkelLyngdalsfjorden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her