Imsøy

0
2060
Leir 2 – plass til flere små telt. Foto: Lars Verket (2007)

Sørøst for kanalen ved Spangereid ligger det to store øyer. Det er Vestre og Østre Imsøy, gjerne kalt ”Imsa” på folkemunne. Mellom øyene er det et langt og lunt sund, som sikkert har lang historie som god havn. Østre delen kalles ”vill-Imsa”, og her har det ikke vært gårdsbruk. På Vestre Imsøy var det for en tid tilbake tre bruk.

Selv om det ikke har vært gårdsbruk på Østre Imsøy, så kan du se rester etter den store hummerparken til Mr. Harding helt i nord. Han holdt til i Svinør.

Vi har merket av fire leirplasser på Imsøy, og tre av dem ligger i sundet mellom øyene:

Leir 1: Dette er den eneste leirplassen på Vestre Imsøy, og den har ingen tilrettelegging. Landing skjer på svaberg, og du finner en liten gresslette et par-tre meter inn på land. Her er det plass til et lite telt på gress/svaberg. Leirplassen er svakt utsatt for vind fra N.
58.030767 7.181217

Leir 2: De neste leirplassene ligger alle syd på Østre Imsøy. Den sydligste har en liten gresslette, og her er det plass til 2-3 telt. Landing skjer på steiner, og plassen er delvis utsatt for vind fra N. Kort vei til WC (se leirplass 3)
58.027633 7.182183

Leir 3: Her er det anlagt steinbrygge, men det er fremdeles mulig å lande på svaberg. Leirplassen er tilrettelagt med griller, bord og WC. Flott kveldssol. Her er det plass til 2-3 telt på små gressflekker. Denne leirplassen er også delvis utsatt for vind fra N.
58.028283 7.183450

Leir 4: Den siste leirplassen finner du ved å padle inn i bukta som vender mot syd. Landing skjer på sand/småstein. Her er det tilrettelagt med grill, og det er kort vei til WC (se leirplass 3). Litt inn på land er det en liten gresslette med plass til 2-3 telt. Sletta heller litt ned mot bukta, men er ”sovbar”. Denne leirplassen er delvis utsatt for vinder fra S.
58.028217 7.183750

Oppdatert: 2007 (leir 4 ser ut til å være plassert litt langt nord – sjekke mot terreng)

Forrige artikkelHillegarden
Neste artikkelKattnesbukta

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her