Stussøy

0
1116
Kveldsstemning i leir 1. Foto: Lars Verket (2007)

Denne øya finner du et par km sydøst for Sjøsanden ved Mandal. Her er det god plass, og øya egner seg godt for besøk av grupper.

Leir 1: I nord finner du et flott tilrettelagt friområde med et par brygger, sandstrand, benk, grill og handicapptoalett! I nærheten av sandstranden er det plass til noen telt, og litt inn på øya er det en diger gressplen. Teltplassen ved sjøen er litt utsatt for nordlig vind, men inne på øya finner du le for alle vindretninger.
58.007000 7.486967

Leir 2: I vest finner du et gammelt jorde innenfor en del store steiner. Her er det nok mer usjenert i høysesongen, men vanskeligere å lande kajakken (store steiner). Dessuten må du gå litt lenger inn til teltplassen. Her er det også plass til mange telt, men ingen former for tilrettelegging.
58.005533 7.485100

Panorama over leir 1 – trykk på bildet for større utgave. Foto: Lars Verket (2007)

Annen info:
Mot nordvest ligger Gismerøya, og her har Mandal Klatreklubb utarbeidet et klatrefelt med bolter. Feltet heter Bukkespranget, og er beskrevet i boka ”Sørlandet Rock”. Rutene varierer i vanskelighetsgrad fra 4- til 7+. Fra Stussøy er det heller ikke langt å padle til Hellersøy – på andre siden av Skjernøy. Her er det en flott heller, og mulighet for buldring.

Oppdatert: 2007/2020 (link)

Forrige artikkelSteinsøy
Neste artikkelUlvsvika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her