Sæsøy

Mulig buldring ved leir 2. Foto: Lars Verket (2007)

Rett øst for Sandøy og vest for Kniblingen finner du lille og store Sæsøy. Øyene er store, men har ikke veldig gode leirplasser for padlere, og har heller ingen tilrettelegging. Vi har likevel valgt å ta med tre stykker:

Leir 1: I vest går det inn en bukt fra syd. Landing skjer på store steiner, og du er utsatt for sydlig vind under landing. Litt bæring mot nord før du kommer til en fin gresslette som går over i myr. Leirplassen er også utsatt for vind fra SV til SØ.
57.976683 7.603650

Leir 2: På østsiden av øya er det også en gresslette litt inn på øya. Landing skjer også her på store steiner, og det er litt kronglete å gå frem til gressletten. Det ligger en buldrevegg ved leirplassen for de som driver med sånt. Utsatt for østavinden, og delvis for vind fra vest.
57.973017 7.610300

Leir 3: I nord ligger lille Sæsøy, og det lille sundet mellom øyene er en kjent makrellplass. Du kan sette opp et par små telt på gress her, men det er ganske vanskelig landing på svaberg. Leirplassen gir ganske godt le for vind, men er utsatt for V-NV.
57.979883 7.609833

Før du drar fra disse øyene må du padle inn i den trange bukta på Årsholmene syd for Sæsøy. Det går akkurat med kajakk, og er vilt og vakkert!

Oppdatert: 2007

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg med!

1,312FansLik
1,183FølgereFølg
- Advertisement -

Siste nytt

Mest lest