Kniblingen

0
1166
Minnesmerket på Kniblingen. Foto: Lars Verket (2007)

Monumentet på Kniblingen kan du se helt fra Ryvingen på klare dager. Den svarte pyramiden med korset på er reist til minne over 26 finke sjøfolk. De omkom her natt til den 20. januar 1937. Sjømennene var med dampskipet ”Savonmaa”, og det forliste i tett snødrev og orkan denne vinternatten. Skipet hadde antagelig grunnstøtt på Ballastskjærene litt lenger øst.

Her ute er du veldig utsatt for vær og vind, men kan finne en plass med gress rett nord av monumentet. Øya er her ganske smal, så du kan velge å lande fra øst eller vest. Dermed kan du i alle fall gjøre landingen på stein litt enklere ved å gå inn fra den mest stille siden.
57.978317 7.631800

Matlaging/lunsj kan du finne le for blant øyas steinformasjoner, men dette er mest et sted for stille dager.

Slik ser leirplassen ut fra minnesmerket – bildet er tatt omtrent rett sydover:

Utsatt leirplass på Kniblingen, og ikke noe sted når det er mye vær. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2007)

Oppdatert: 2007

Forrige artikkelHille
Neste artikkelKvistholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her