Helleviga

0
1664
I denne bukta finner du toaletter og flere steder du kan ta en hvil. Foto: Lars Verket (2020)

Friluftsparken Helleviga har egne atferdsregler, så her er det teltforbud hele året. Vi har likevel valgt å ta med de beste perlene fra friluftsparken Helleviga som hvile- og rasteplasser. Friluftsparken er et naturlig tilrettelagt friluftsområde på ca. 1000 mål som tilbyr mangfoldige opplevelser. Deler av området er tilrettelagt for rullestolbrukere og det er kort vei til uberørt natur som svaberg, skog, hav, strender, øyer og innlandsvann.

Lunsjplass 1: Bukta ovenfor kalles Donestranda og har både WC, grill og flott sandstrand. Den har koordinatene:
58.070523 7.906497

Hvis det hadde vært lov å telte her, så hadde gressletta helt til venstre vært perfekt. Selv om du ikke kan telte, så er bukta en fin bade/hvileplass.

Lunsjplass 2: Litt øst for denne bukta ligger Helleviga. Her er det også enkelt å lande med kajakk, og fint å ta en rast:

Rett til venstre for denne bukta ligger det en liten usjenert gresslette med en benk. WC i nærheten. Foto: Lars Verket (2020)

Dette ormådet har koordinaten: 58.071791 7.910637

Her er det folksomt i sesongen, og det finnes både café og WC her. Utenom sesong kan du strekke litt på beina, hvile og lunsje her helt for deg selv!

Gapahuk 1: Helt vest i Friluftsparken Helleviga er det en gapahuk som heller ikke ligger så langt fra vannkanten. Her lander du også på sandstrand, og må bære med det utstyret 30-40 meter opp en slak skråning. Også her er det WC i nærheten. Gapahuken har koordinatene, og landing skjer rett V for denne i bukta nedenfor:
58.072239 7.905937

Her er det også mulig å overnatte hvis gapahuken ikke er reservert hos Midt-Agder Friluftsråd. Ved organiserte turer skal du ALLTID spørre om lov først, og husk at stedet skal etterlates litt finere enn da du kom. Foto: Lars Verket (2020)

Midt-Agder Friluftsråd har mye aktivitet i dette området, og har fire gapahuker til bruk. Vi kommer tilbake med mer info om dette når vi har fått konvertert koordinater.

Annen info:
Informasjonsbrosjyre om Friluftsparken fra Midt-Agder Friluftsråd.

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelHellersøy
Neste artikkelBraneset

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her