Hærholmene

0
3079
Fullmåne over den siste leirplassen som er beskrevet nedenfor. Foto: Lars Verket (2007)

Helt øst i Lindesnes finner du Hærholmene. Det er to svært vakre øyer, som har fine leirplasser også for padlere. Tilretteleggingen i området er gjort øst på den vestligste øya, og berører de to midterste leirplassene. Her er det bl.a. toalett..

Leir 1: På den østlige delen av Hærholmene går det en bukt inn fra NV. Her finner du noen små gressletter helt i vannkanten, og kan lande kajakken på gress/stein. Plassen ligger godt i le, og er bare utsatt for vinder mellom vest og nord.
57.997500 7.658967

Leir 2: Øst på den vestlige delen av Hærholmane finner du plass til et par-tre telt på gress. Her er det landing på grus/stein, og teltplassen ligger bare noen meter fra vannkanten. Denne delen av Hærholmane er tilrettelagt med et par toaletter, benker og brygger, og er et populært sted i sesongen. Leirplassen er i le for alt unntatt vind fra østlige retninger.
57.998917 7.649267

Fra denne leirplassen har du utsikt til den som er beskrevet ovenfor, og du ser teltet på leirplassen beskrevet nedenfor. Toaletter i nærheten. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2007)

Leir 3: Rett i nærheten av forrige leir finner du en idyllisk liten halvøy. Her er det akkurat plass til et lite telt på gress bak en knaus som gir ly fra nettopp vind fra øst! Landing skjer på svaberg bare noen meter fra plassen (kan være glatt!).
57.998833 7.650400

Leir 4: Den siste plassen er en absolutt perle av en leirplass for padlere. Du finner den i bukten som vender mot nord ganske langt øst på Hærholmene. Hvis du ikke vet om den, så er det lett å padle forbi den. På lavvann må du trekke kajakken inn i bukta, mens du på høyvann akkurat glir inn. Passasjen er så trang at du garantert blir alene! I enden av bukten skrår det opp en gresslette, og på toppen av skråningen er det plass til 3-4 små telt eller en lavvo. Leiren er utsatt for vinder fra nord og delvis fra sør, men er en skikkelig idyll!
57.999717 7.645533

En skikkelig idyll. Foto: Geir Thorsen
Samme leir som øverst på siden, og kamerastativet står fortsatt der siden nattfotograferingen. Foto: Lars Verket (2007)

Før du forlater Hærholmene bør du padle rundt på den østlige siden. Her er det en del flotte og spennende bukter, som er morsomme å padle inn i!

Oppdatert: 2007

Annen info:
Nrk Sørlandet var med ut til Hærholmene, og her kan du se innslaget.

NRK Sørlandert var med på feltarbeid. Skjermdump fra NRK sine nettsider – trykk på bildet for å gå til video.
Forrige artikkelFærøy
Neste artikkelHarkmarkfjorden

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her