Udvår

0
1953
Landing ved første leirplassen i Udvårkilen – den lengste vest. Foto: Lars Verket (2007)

Denne øygruppen finner du ytterst i skjærgården i Søgne (og fra 1.1.2020 – Kristiansand kommune), og det kan være frisk padling ut dit. Vis respekt for vær og vind, og vær spesielt oppmerksom i den kalde årstiden. På Udvår er det en del hytter vest i Udvårkilen, på sydsiden. Resten av øya er stort sett stein og lyng, og er et fint sted å gå på utforskningstur. Vi har merket av tre leirplasser, og alle disse ligger i Udvårkilen på nordsiden. Her er det også WC:

Leir 1: Den vestligste leirplassen er mest ideell for padlere. Her er det en liten langgrunn sandstrand. Gresslette med plass til 1-2 telt rett ved. Sterk vind fra NV kan nok berøre leirplassen, men den er ganske godt beskyttet.
58.016550 7.730217

Leir 2: Leirplassen i midten ligger innenfor en brygge, og er nok utsatt for mye trafikk i sesongen. Her er det grill og toalett i nærheten. Plass til et lite telt på gress, og landing skjer på stein. Men, det er fin og grunn sandbunn utenfor. Plassen ligger i et lite søkk, og er godt beskyttet for vind.
58.015383 7.732000

Leir 3: Til slutt tar vi med gressletten innerst i Udvårkilen. Her er det fin sandstrand, og plass til flere telt på gress. Det er derimot så nær bebyggelsen, at en må huske på Friluftslovens bestemmelse (150m fra nærmeste bebodde hus/hytte). Her er du utsatt for sterk vind fra NV og SØ.
58.014050 7.732700

Oppdatert: 2007

Forrige artikkelTorøya
Neste artikkelVarholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her