Tjamsøya

0
2238
Jordet på Tjamsøya på den første leirplassen. Kajakkene landes nede til venstre ved WC, og her er en stokk å dra kajakkene i land på. Foto: Lars Verket (2011)

Rett syd for store Langøya ligger Tjamsøya. Her er det toalett, og et stort jorde. Om sommeren går det sauer her, men de er snille. Øya er kjent for mye fin buldring i det lokale klatremiljøet. Vi har merket av tre ganske forskjellige leirplasser:

Leir 1: Denne avmerkingen er helt vest på jordet. Det strekker fra denne leirplassen og helt til Kilen i sør. Det er tendens til myr noen steder, men fullt mulig å finne teltplass også ved Kilen. Her har du le for de fleste vinder, men sterk NV eller SØ kan nok blåse over jordet. Jordet er stort, så her vil du ikke få noen plassproblemer. Landing skjer på en stokk som er montert på svaberget.
58.068733 7.922717

Leir 2: Hvis du vil ha en spektakulær leirplass under åpen himmel kan vi anbefale denne plassen. For å komme dit må du gå rett syd av leirplass 1, og så følge fjellet vestover. Da finner du en flat hylle som passer fint for overnatting under åpen himmel. Her er du godt beskyttet for alt unntatt nordavinden.
58.068850 7.921700

Leir 3: Den siste leirplassen er veldig vindutsatt, men ligger flott til på svabergene helt i sydvest. Landing skjer på svaberg, og du må også sette teltet ditt på svaberget. Her er det plass til 1-2 telt, og du kan nyte solnedgangen på flotte dager.
58.068533 7.921133

Annen info:
Informasjon om buldringen på Tjamsøya kan du søke etter på Christiansand Klatreklubb sine nettsider: www.ckk.no (ikke lenger tilgjengelig, men skal følge dette opp)

Oppdatert: 2007/2011

Forrige artikkelSkiftingsholmen
Neste artikkelTorøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her