Store Langøya

0
1429
Oversikt over friområdet innover Store Langøya. Plass til telt ved landing, i enden av skråningen og på fjell helt bak.
Foto: Lars Verket (2020)

Helt nordøst i Søgne finner vi denne flotte og skjermede leirplassen. Hvis du kommer fra Kristiansand ligger den rett etter at du har padlet ut Vestergapet mellom Flekkerøya og fastlandet. Padler du østover, så er denne leirplassen den siste før du kommer til Vestergapet. Vestergapet kan være ruskete på vinder fra SØ-SV, så hvis det er tilfelle kan du få en fin «ventehavn» her.

Landing skjer i N, og det går en forsenkning over øya. Her kommer det inn vinder fra N og litt fra S. Ellers er du godt skjermet her. Landing skjer på grus/stein, og det er langgrunt. Enkel og kort bæring opp ting gress.

Landing på sand, og kort bæring inn til gresskant/teltplass. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

På hver side av landingen har du mulighet til å gå på stein til fine steder å ha frokost/middag på svabergene. Særlig vestover er fint, og det er ofte le for vinden her. Kanskje ta en god og lang frokost i sola med pannebrød?

Store Langøya har et toalett og en liten sandstrand. Du kan sette opp et lite telt rett ved vannet, eller litt opp i skråningen. Hvis du trenger mer teltplass er det mulig å slå opp telt flere steder på fjell bak gressletta.

Flere av knausene rundt gressletta har plass til telt (hvis du da ikke har som vane å gå i søvne….)
Foto: Lars Verket (2020)

Nede ved vannet har du le for alt bortsett fra nordavinden, selv om nok sterke vinder fra sør kan bli traktet over øya.
58.078483 7.930667

Store Langøya har det meste: Plass til telt, hengekøya, toalett, utsikt og kort vei til Vestergapet/Ny-Hellesund. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Hengekøye
Rett bak gressletta er det en kolle med to trær. Disse kan skimtes på panoramaet ovenfor, men dette bildet gir et bedre inntrykk av utsikten ut til Tjamsøya:

I stille vær har du fantastisk utsikt utover mot Tjamsøya fra denne hengekøyeplassen. Trykk på bildet for større versjon.
Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelLangøya
Neste artikkelLindholmen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her