Langøya

2
1240
Langøya – et vanlig navn på øyer langs kysten. Sjekk kart nedenfor. Foto: Lars Verket (2007)

Det er mange øyer som heter Langøya i Søgne, og vi har jo også merket av store Langøya helt i øst. Denne Langøya ligger rett vest for Ny-Hellesund og N for Skarpøya. Her finner du en stor betongbrygge som egner seg dårlig til kajakk. Litt øst for denne kan du lande på flate svaberg/stener. Så går du litt vestover (forbi bryggen), og finner da et par små teltplasser bak en liten høyde. Leirplassen er vindutsatt, og blir nok lite brukt til telting. Derfor er dette en slags nødhavn når det er stappfullt på Kapelløya i Ny-Hellesund.
58.049133 7.819117

Annen info:
Langøya er kjent for «bolten», og dette er en miniutgave av den bolten du finner på Kjerag. Her er det mulig å padle inn under en stein som har kilt seg over en sprekk i fjellet. Du finner den i siste kilen inn på kartet i SV. Vi vil også prøve å nå den fra land, men har ikke vært i land med dette for øye enda. Sist vi padlet forbi var det for mye sjø til å komme inn, men her får du i alle fall et inntrykk av hvordan det ser ut:

Med kajakk kan du komme helt inn under bolten, men det egner seg bare i rolige forhold. Foto: Lars Verket (2020)

Se også: Er dette Søgnebolten (N247)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelKuholmen
Neste artikkelStore Langøya

2 KOMMENTARER

  1. Takk for flott beskrivelse og gode tips!
    Går det an å padle gjennom den trange passasjen under bolten, eller må man ut samme vei som man padler inn?
    🤩👌🏼

    • Takk for det Martin! Det er dessverre en blindvei, men blir fine motiver hvis du «rygger» inn og sola kommer rett inn her. Jeg var med å ta opp video her i en av «Padleperler i Norge»-episodene til Fri Flyt – fftv.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her