Ytre Hellersøyane

2
1475
Ydre Hellersøya er en padleperle: Enkel landing, gress og god utsikt. Foto: Lars Verket (2020)

På Ytre Hellersøyane er det ingen tilrettelegging, men en fin overnattingsplass midt på nordsiden av øya. Her er det landing på grov rus, og en liten gresslette rett ved vannet. Plassen skråner litt, men ikke verre enn at man kan få en god natts søvn. Leirplassen er utsatt for vinder mellom nord og vest.
58.056867 7.874600

Ta kveldsturen opp på toppen av fjellet i bakgrunnen. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Litt vest for denne plassen er det en heller som kalles Skomagerhola. Her er det nok også blitt overnattet før teltet gjorde sitt inntog. Hvis du tar med deg teltet innover øya kan du finne flere teltplasser mot toppen av fjellet til venstre i bildet ovenfor. Da er du selvfølgelig mer vindutsatt, men får enda bedre utsikt.

Oppdatert: 2020 (Kommer tilbake med bilde fra Skomagerhola.)

Forrige artikkelIndre Hellersøyane
Neste artikkelHerøya

2 KOMMENTARER

  1. Leirstedet er noe steinete, ligger en del kvist og kvas her, noe møkk etter gjess så greit å ha med ei rake. Hadde regnet når jeg var der så det var litt bløtt. Alternativet er å dra til Kapelløya – ikke langt unna, men mer folk i sesongen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her