Hundsøya

0
1196
Hundsøya – leir 1, Kristiansand. Foto: Lars Verket (2011)

Ytterst i Høllefjorden finner du denne øygruppen, og den største av øyene heter Hundsøya. Den er tilrettelagt med brygge, WC, lavvo(!) og grill. Selv om øya ligger utsatt til, er den godt besøkt. Vi har merket av to teltplasser på øya, men den ene ligger rett ved lavvoen og egner seg ikke når denne er i bruk. For å komme til lavvoen må du gå ca 50m med bagasjen. Toppen av øya er et flott utsiktspunkt over Søgneskjærgården. Hundsøya er også et godt utgangspunkt for å nå de ytterste øyene i Søgnes skjærgård; Østre Grønningane, Vestre Grønningane, Ramnøy og Hellersøy (med Songvår fyr).

På Hundsøya lander du enten ved brygga i NØ (leir 2 – lavvo), eller i en liten bukt i NNV (leir 1). Fra brygga må du gå 50-60 meter innover øya til lavvoen. Fra den andre bukten (leir 1) er den lille teltplassen rett ved der du lander.

Leir 1: Landing på steiner og grov grus. Større steiner ved lavvann. Telting på gress rett ved landing (se bildet på toppen av siden). Dessverre er det liten plass her, men ett telt får du i alle fall plass til. Leiren er utsatt for vinder fra SV til NØ.
58.042645 7.806309

Leir 2: Lavvo
Da Padleguide for Vest-Agder kom ut i 2007 var det en liten gresslette her med plass til 2-3 telt. I tiden som har gått har det kommet en lavvo i tre her som Søgne Jeger og fiskeforening har satt opp. De bruker denne til sin jakt- og fiskeskole. Når denne er i bruk er det jo selvsagt ikke mulig å telte her. Når den ikke er i bruk er den åpen for allmennheten, og det er fortsatt litt igjen av gresset rundt lavvoen hvis du vil sette opp et telt eller to.
58.042835 7.807403

Lavvoen slik den så ut i 2020 – fortsatt plass til noen telt her, eller du kan sove under tak! Her er det til og med ovn!
Foto: Lars Verket
Slik så gressletta inne på Hundsøya ut i 2007. Foto: Lars Verket

Navnene på holmene rundt Hundsøya forteller oss at hummer har vært viktig her. Mer om dette kan du lese om i boka ”Veiviseren” fra Midt-Agder friluftsråd (2005).

Oppdatert: 2007/2020

Forrige artikkelHerøya
Neste artikkelKapelløya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her