Herøya

0
1674
Utsikt sydover fra leirplassen i øst. Foto: Lars Verket (2007)

Denne øya finner du ganske nære fastlandet utenfor Langenes. Ved sørøstlig vind er du utsatt for bølger på utsiden, og det er fint å padle på innsiden av Herøya under slike forhold. Herøya har ingen tilrettelegging, og vi har merket av to overnattingsplasser for padlere:

Leir 1: I øst er det landing på flotte svaberg, og innerst i bukta vi har merket av finner du plass på gress for et lite telt. Leirplassen er utsatt for vinder fra sør og øst, men på stille dager er det en flott plass. Utsikten mot havet er fenomenal!
58.067933 7.877633

Leir 2: I nordvest finner du noen slette svaberg å lande kajakken på. Innenfor svabergene er det plass for et par telt på gress. Vær oppmerksom på at du her ligger mellom to sjøfuglreservater, slik at du ikke beveger deg rundt i området mellom 15. april og 15. juli. Avstanden til reservatet skal være 50m i denne perioden!
58.067733 7.863567

Oppdatert: 2007

Forrige artikkelYtre Hellersøyane
Neste artikkelHundsøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her