Store Risøya

0
1095
Landing i leir 1, med gressletta innenfor. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Nord for Flekkerøya ligger Store Risøya. Her er det to hellere i sydøst som både Vilhelm Krag og Gabriel Scott har skrevet om i bøkene sine. For å se den største helleren kan du lande her på store steiner:
58.093125 8.021091

Den største helleren på Store Risøya. Denne står det om i bl.a. «Alkejegeren» av Gabriel Scott. Det er visstnok sprengt her siden han var her, så helleren har nok vært finere før. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 1: I nordvest er det tilrettelagt med gressplen. Her finner du også en liten sandstrand (grov sand) ved siden av svabergene, slik at landingen blir en lek. Gressplenen er stor, og det er plass til flere telt, hengekøyer og ett tretelt. Plassen er i le for dominerende vindretning, men kan nok være utsatt for nordøstlige vinder.
58.094013 8.020611

Utsikt innerst fra teltplassen og ut mot bukta. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 2: I høysesongen kan det nok være folksomt i nordvest. Da er det mulig å sette opp et lite telt øst på øya. Siden 2007 har denne plassen blitt vasket litt vekk, selv om du nok fortsatt kan få plass til et lite telt på gress. 15-20 meter inn for landing er det derimot et svaberg som er flatt på 2×2 meter.
58.093578 8.022346

Svaberg med mulighet for selvstående telt foran i bildet. Foto: Lars Verket (2020)

Store Risøya er en kupert øy, og det kan være krevende å gå mellom leir 1 og 2. Fra toppen av øya har du fabelaktig utsikt mot horisonten og fyrene Grønningen og Oksøy:

Panoramautsikt på toppen av Store Risøya. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2007/2020 (Oppdatert koordinater, litt tekst – bl.a. er WC i leir en borte, og bilder.)

Forrige artikkelVestre Randøya
Neste artikkelLille Risøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her