Prestøya

0
1188
Utsikt litt på siden fra leirplass 1 ned til sandstrand. Leiren ligger inn til venstre i bildet, WC kan skimtes bak to furutrær, bukta med sandstrand kan skimtes der nede sammen med brygga bort til leir 2. Velkommen til Prestøya!
Foto: Lars Verket (2020)

Navnet har øya fått fordi den en gang tilhørte Oddernes Prestegård. Nå er det kommunen som eier øya. Prestøya har toalett. I og med at området er østvendt er det ikke så mye sol her, og dette gjør nok at det ikke er blant de mest populære. Her finnes en liten strand, og en gresslette som strekker seg inn over øya og bak ene bryggen. Vi har derfor valgt å merke av to leirplasser her. Landing skjer på sand her:
58.133417 8.049750

Landing på sandstrand. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 1: Fra stranden er det helning oppover til venstre for toalettet og videre innover øya. Når det flater ut finner du en slette med plass til flere telt på gress. Her er du i le for alle vindretninger. Det er også fin furuskog med lite bevokst skogsbunn. Derfor finner du et utall av muligheter for oppheng av hengekøye og tretelt i nærheten. Det er også mange stier på øya – se nedenfor. Sletta finner du her:
58.132668 8.049743

Leir 2: Ligger rett på innsiden av bryggeanlegget i tre til høyre for sandstranden. Landing skjer på samme sted som ovenfor, og du går på bryggenalegget bort til teltplassen. Her er det tilrettelagt med bålplass og benk også. Gressletten ser du litt av i bildet nedenfor, men den er mye større. Plass til mange telt, og kun utsatt for vinder fra Ø. Mye skygge.
58.133881 8.049316

Annen info:
De siste årene er det merket flere stier på øya, og det er sannsynligvis KMK (Kristiansand Motorbåtklubb) som har stått for dette. I alle fall var navnet deres på ett av skiltene. De er angitt med farger, og øya er så liten av det er umulig å gå seg vill. Her finner du også en geocache som henger i et tre!

På Prestøya kan du gå korte turer i fint terreng. Blå og oransje løype. Foto: Lars Verket (2020)

Tips til Kristiansand kommune: Bryggeanlegget på Prestøya begynner å bli slitent, og utfordringen for padlere er at det stenger av enkel tilgang til Leir 2. Ved vedlikehold/gjenoppbygging hadde det vært fint om brygga kunne åpnes opp slik at padlere enkelt kunne få tilgang til gress-sletten bak brygga. Slik så det ut våren 2020:

Landing på sandstrand i bakgrunnen. Den lille lagunen midt i bildet er dessverre stengt av brygga som padleren går på. Ergo må bagasje bæres mye lenger enn nødvendig. Foto: Lars Verket (2020)
Dette bildet er tatt fra den lille lagunen i bildet ovenfor, og ut foran padleren som går på bildet over. Her er det ikke mulig å komme igjennom med kajakk. Foto: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2007/2020

Forrige artikkelYtre Lindøya
Neste artikkelØstre Randøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her