Langøya

0
2353
Langøya – overnatting i tretelt rett ved hyttta til Kristiansand kajakklubb. Foto: Lars Verket (2019)

Rett nord for Bragdøya ligger Langøya, og kanalen mellom disse øyene er en perle for padlere. Hele øya eies av kommunen. På nordsiden er det masse flotte svaberg. Syd på Langøya finner du en hvit hytte, og denne arbeider Kristiansand kajakklubb med å renovere. Ved denne hytta er det en ok gresslette for noen telt. Her er du i le for alle vindretninger, og landing skjer på gress. På sikt er det godt mulig at hytta blir en del av padleleden/kystleden.

For noen år siden ble det også bygget en bro over fra Bragdøya til Langøya, og det har gjort øya mye mer tilgjengelig. Her ser du et bilde av både broa og hytta til Kristiansand kajakklubb:

Oversiktsbilde tatt april 2020. Gresslette helt til høyre i bildet. Foto: Lars Verket

Det er godt opparbeidet sti fra der rutebåten på Bragdøya legger til, og inn til hytta. Rundt på Langøya er det nå (2020) blitt en blåmerket sti Hytta ligger rett på andre siden av broa fra Bragdøya. Gressletta ved hytta finner du foran hytta, og trær til tretelt litt bortenfor det igjen:
58.121344 7.993695 (rett foran hytta til kajakklubben)

Langøya har furuskog, og det finnes flere fine overnattingssteder inne i skogen, men da må en bære litt. Slike forhold er også bra for hengekøye og tretelt, og på dette bildet får du enda bedre oversikt over området ved hytta:

Flotte forhold for både tretelt og hengekøye. Trykk på bildet for større utgave. Foto: Lars Verket (2019)

Oppdatert: 2007/2020 (bilder).

Forrige artikkelKvarodden
Neste artikkelIndre Lindøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her