Dybingen

0
1897
Leir 1 – her har du din egen grunne bukt og plass til flere telt. Gangavstand til toalett. Foto: Lars Verket (2020)

Denne holmen ligger mellom Odderøya og Bragdøya i Byfjorden. I nord står det en lykt, og her er det tryggest å krysse hovedleden over til Odderøya fyr.

På øya ligger det rester av gamle forsvarsanlegg. Det skal også være mulig å se restene av fundamentet til et ubåtnett som gikk over til Langøya! Øya er tilrettelagt med toalett, og det er plass til mange telt på gress:

Arkiv (2013) Her er det plass til mange telt. Leir 1 i øverste bukt, leir 2 i nederste. WC ned til venstre.

Leir 1: Helt i sydvest er det en trang og grunn lagune. Her kommer du bare inn med kajakk, og kan sette opp teltet på gress. Utsatt for vind fra vest-sydøst, men i mindre grad enn leirplass 2.
58.126983 7.996733

Stille morgenstund på Dybingen. Leir 1 i forgrunnen med rødt telt, og leir 2 med to telt i bakgrunnen. Trykk på bildet for større versjon. Foto: Lars Verket (2020)

Leir 2: Dette er hovedplassen på øya, men ligger veldig nærme plassen over. Her er det en stor gresslette, fin sandstrand, bålplass og toalett.
58.126733 7.997783

Leir 2 er ved det grønne teltet og de to kajakkene, mens leir 1 skimtes i bakgrunnen. I denne vinkelen ser du tydelig de to lagunene, og tilrettelegging med toalett. Trykk på bildet for større versjon.
Foto: Lars Verket (2020)

Litt lenger mot sydøst er det også gjort i stand en gressplen og benk, og her er det landing på fjell. Begge plassene over anbefales før denne. Mye av gresset her er fuktig, selv om du på tørre dager kan få plass til flere telt også her:

På høyvann kan du padle inn i den lille bukta, og lander delvis på sand. Den tørreste gress-stripen er den mellom bordet og sjøen, ellers er det andre litt myrete. Foto: Lars Verket 2020

Annen info:
Ved besøk på denne øya i 2020 hadde vi nettopp lært å lage «littleplanet»-bilder, og et motiv fra dette døgnet da de fleste bildene ble tatt egnet seg spesielt godt:

«Dybingenkloden» – padlere er fra en annen planet. Foto/montasje: Lars Verket (2020)

Oppdatert: 2020

Forrige artikkelDvergsøya
Neste artikkelFlekkerøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her