Første besøk Gammeløya

0
1320

I Vestergapet ligger Gammeløya med et majestetisk hvitt hus på det høyeste punktet. Her har jeg alltid tenkt at det er høyst privat, men så plutselig ble hele øya overtatt av DNT Sør, og det hvite huset fikk senger og køyer til deg og meg. Derfor var det virkelig på tide med et besøk.

Slik ser huset på Gammeløya ut på vei mot SV ut Vestergapet. Foto: Lars Verket (2019)

Jeg padlet fra Nodeviga denne dagen, men kortest vei ut til Gammeløya er fra Møvig (fastlandet) eller Flekkerøya kajakklubb (Flekkerøya). Landing på Gammeløya skjer på svaberg, og det er relativt enkelt i nærheten av brygga som ligger mot Flekkerøya.

Utsettingsmulighet/pausemulighet på Møvig. Gammeløya ligger bak festningen du kan skimte til høyre i bildet.
Foto: Lars Verket (2018)

På øya er det en kjerrevei fra brygga til hovedhuset, og så flere småstier. Innimellom er det teltplasser, og disse kommer i egen oppføring. I hovedhuset er det flott innredet med flere soverom, stor stue og kjøkken. Det er 4 soverom henholdsvis to senger i 3 rom og tre senger i ett rom. 

De tre første sengene i det første soverommet. Foto: Lars Verket (2018)
Slik ser det ut i stua. Peis og fantastisk utsikt! Foto: Lars Verket (2018)
Og kjøkken med et litt mindre bord, kjøkkenbenk og stort kjøleskap. Foto: Lars Verket (2018)

Høsten 2019 var det ganske gjenvekst på øya, men her er det muligheter for telt flere steder, og også hengekøye. Før jul 2019 ble det visstnok bygget ny brygge her, så da åpnes stedene opp for enda flere. Den gamle brygga var ganske vanskelig å legge til ved pga et skvalpeskjær rett ved. Neste gang må det helt klart overnattes her! Denne gangen tok vi ut koordinater på leirplasser, og disse kommer i oppføringen Gammeløya.

Her kan du lese en presentasjon av Gammeløya på DNT Sør sine nettsider.

Forrige artikkelKjeholmene
Neste artikkelTurer fra østre Randøya

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her