SISTE ARTIKLER

Google-map Agder

Nå er alle alle waypoints fra bøkene "Padleguide for Vest-Agder" (2007) og "Padleguide for Aust-Agder" (2008) konvertert og lastet opp som et googlemap. Tilsammen er det over 400 leirplasser og ca 100 parkeringsplasser inntegnet. Disse var gyldige i 2007/08 da bøkene ble gitt ut, men...

Turer fra østre Randøya

Ytterst i havgapet øst i Kristiansand kommune finner du Østre Randøya. Denne padleperlen er utgangspunkt for mange fine turer, og er en opplevelse i seg selv. Mange har oppdaget den om sommeren, men det er alltid plass til et telt til.

Første besøk Gammeløya

I Vestergapet ligger Gammeløya med et majestetisk hvitt hus på det høyeste punktet. Her har jeg alltid tenkt at det er høyst privat, men så plutselig ble hele øya overtatt av DNT Sør, og det hvite huset fikk senger og køyer til deg og meg. Derfor var det virkelig på tide med et besøk.

Kjeholmen

Mellom Skauerøya og Saltholmen ligger Kjeholmene. Det er en skikkelig perle for oss padlere. Lagunen i nord har sandbunn, og ender opp i en flott sandstrand med en liten gresslette.

Ryvingen fyr

Fyret ble opprettet i 1867, og på det meste har det bodd 32 personer på øya. I juli 2002 ble fyrstasjonen avbemannet. Samtidig ble det inngått et samarbeid mellom Mandal kommune, Kystverket, Ryvingens venner og Vest-Agder Fylkeskommune for å ta vare på fyrstasjonen.

Padlepåske

Nærfriluftsliv, nærområder, kyst, kajakk, vår i anmarsj og mye stillhet. Dette var noen av ingrediensene Lars Verket opplevde på sin tur fra Kristiansand til Ryvingen fyr i Mandal og tilbake igjen i 2011.

Gammeløya

Denne perlen ble tilgjengelig for allmennheten via DNT Sør i 2017. Her kan du overnatte både innendørs (kystled/padleled), i telt på flere forskjellige plasser og i hengekøye. Dessuten er det kort vei fra nærmeste utsetting og dagligvarebutikk. Huset på Gammeløya. Nå er det blitt til et overnattingstilbud fra DNT Sør. Foto: Lars Verket...

Tretelt

De siste årene har det blitt mer og mer populært med tretelt. I denne artikkelen ser vi nærmere på fenomenet. Hva i all verden er dette for noe?

Fotoutstilling

I januar 2020 åpner fotoutstillingen "Med telt og kajakk langs Agderkysten" på Kristiansand folkebibliotek. Fotograf, padler og padlosof Lars Verket holder foredrag i kjelleren på biblioteket 4. januar kl 14.00.

Odderøya rundt

Rett utenfor kvadraturen i Kristiansand ligger Odderøya. Byens grønne lunge i sør. Her ligger også Kristiansand Kajakklubb, og en padletur rundt øya er undervurdert. Særlig om vinteren. Soloppgangssafari rundt Odderøya i desember. Foto: Lars Verket Vinteren byr nemlig på fantastiske soloppganger, og rundt solsnu 20. desember...