Kråka

0
30
Leir 1. Foto: Lars Verket (2009)

N i Melbyfjorden ligger Kråka. Øya i Ø er Kråka natur- og fuglereservat. Her er det ferdselsforbud fra 15.4-15.6. Respekter dette!

Kråka kan by på to forskjellige leirplasser.

Leir 1: På vestsiden lander du på en fin sandstrand, og finner plass til telt på gress litt N for den. Her er du delvis utsatt for vind fra V, ellers i le. WC rett i nærheten.
58.963467 9.671733

Leir 2: Helt i Ø er det også en skiltet(!) leirplass inne i skogen. Enkleste landing er i kløften på innsiden av den lille holmen i N. Her er det sandbunn, men kajakken må bæres over en sten til land. Derfra er det cirka 70 meter til leirplassen. Det er bare plass til ett telt på skogsbunn, og du er i le for alle vindretninger.
58.963983 9.677283

Leir 2 – legg merke til teltskiltet. Foto: Lars Verket (2009)

Oppdatert: 2009.
I etterkant av «Padleguide for Telemark» ble det en del frem og tilbake om telting langs Telemarkskysten. Atferdsreglene var slik utformet at det bare «var tillatt å telte på anvist plass» (slik som skiltet over). Det er å sette Friluftsloven på hodet, og det er mye bedre å skilte der det IKKE er lov å telte (og at disse stedene er færrest mulig). Atferdsreglene er endret siden dengang, og vi vil tilstrebe at de er oppdatert.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her