Nordre Vassøy

0
15

Denne øya tilhører øygruppa som heter Vassøyane, og de ligger helt vest i Søgne kommune. Øyene er populære, og den nordre har helt spesielle gaver til padlere. Vi har merket av fire leirplasser på nordre Vassøy, og to av disse er vanskelig tilgjengelig med større båt en kajakk.

Den første er nok den største og best besøkte. Øst i Jensekilen lander du på svaberg ved toalettet, og følger en sti innover øya. Etter ca 70 meter kommer du til en ganske stor gresslette med plass til flere telt. Sletta ligger i en gryte, slik at du er godt i le for vinden. Er du alene med et lite telt, så er det også en liten plass langs stien. Den store gressletta finner du her og det er WC i nærheten:
58.030400 7.696767

Den neste plassen er mye mindre, men så kan du til gjengjeld ligge helt nede ved vannet. Den ligger også ved Jensekilen, men nå i vest. Her er det litt gress nede ved vannet, og du lander på sand/gress. Litt lenger inn er det plass til 2-3 telt til, men her er det nok ganske gjenvokst på sommeren. Leirplassen er utsatt for sydlige vinder.
58.029917 7.694917

Så kommer vi til den første plassen for bare kajakker. Nord for den lille øya vest av Jensekilen går det en kile inn. Her er det grunt med sand og sten. Så går du 10-15 meter innover, og kan sette opp telt på høyre side – helt i le. Kilen er åpen mot SV, så det kan nok stå godt inn her. Teltet vil likevel være i le. En spesiell og usjenert plass.
58.029583 7.693400

Åpningen inn til Krabbekilen i vest er heller ikke for større båter. Her finner du en halvøy med en liten kolle. Bak denne er det gress for et telt, og du har le for sydvesten. Plassen er utsatt fro vind fra NV og Ø, men er en skikkelig idyll.
58.030917 7.690233

Oppdatert: 2007

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her